Home » SCI Suriname » Xtra* SR

Xtra* SR

STICHTING CLAUDIA A.

Stichting Claudia A. is een opvangtehuis voor kinderen die besmet zijn met het hiv virus of die aids hebben. Deze kinderen zijn allen verstoten door hun ouders of familie en hebben niemand om op terug te vallen. Deze kinderen vinden onderdak, medicatie, voeding en geborgenheid bij opvangtehuis Claudia A. Momenteel zijn er ongeveer dertig (30) jonge kinderen in de leeftijd van 1 – 18 jaar in het opvangtehuis.

Het is bijzonder jammer dat zeer jonge en onschuldige kinderen in dit soort situaties belanden en de duppe worden. Dit is volledig te danken aan het gedrag van volwassenen; in dit geval de ouders. We moeten ontzettend blij zijn met het werk van Claudia A. die deze kinderen een menswaardig leven probeert te geven. Daarom steunt Shaan Creations International deze kinderen financieel, materieel en emotioneel. Wij sponseren opvangtehuis Claudia A. met levensmiddelen, huishoudelijk apparatuur, kleding, schoolmaterialen, medicijnen, etc.

BEJAARDENHUIS APNA GHAR

Ouderen zijn net als kinderen op vele fronten afhankelijk van hulp om zich in de maatschappij staande te houden. Vaak worden deze groepen in een opvangtehuis gestopt en vergeten. Het zijn levende zielen die hun bijdrage aan onze maatsxhappij hebben geleverd. En in hun oude dagen mogen zij niet ellendig en éénzaam door het leven gaan. Maar helaas gebeurt dat wel. Shaan Creations International helpt deze bejaarden financieel, materieel en emotioneel. Deze mensen hebben ook liefde, warmte en geborgenheid nodig als ieder ander. Wij kunnen hun dat geven. Laten wij niet vergeten dat wij ook een dag oud en afhankelijk zullen zijn.

EDUCATIEVE PROJECTEN

Shaan Creations International doet jaarlijks diverse educatieve projecten waarbij kinderen uit arme gezinnen de kans krijgen om naar school te gaan of waarbij wij scholen en instellingen financieel en materieel helpen in het verbeteren van hun educatieve mogelijkheden voor kinderen. Zo ondernemen wij renovatiewerkzaamheden van schoolgebouwen, of doen aankopen van schoolmaterialen en boeken voor kinderen in kindertehuizen.
 

KINDERHUIS SUKH DHAAM

Kinderhuis Sukh Dhaam is een kinderopvangtehuis voor kinderen van diverse afkomsten. Het opvangtehuis is gevestigd te Alkmaar aan de Surinamerivier ongeveer 35 kilometer van Paramaribo in het district Commewijne. Momenteel vinden ongeveer 60 kinderen hier onderdak en wordt hun de mogelijkheid gegeven om naar school te gaan en op te groeien in een huselijke omgeving.

Shaan Creations International is al meer dan 15 jaren een vaste donateur van Kindertehuis Sukh Dhaam. Wij steunen het kindertehuis financieel en materieel en denken mee aan verzelfstandiging van Sukh Dhaam.