Home » SCI Suriname » Al Manaar

Al Manaar

AL MANAAR BASISSCHOOL (G.L.O.)
(in aanbouw en operationeel met ingang van oktober 2015)

Al Manaar Basisschool is momenteel in aanbouw. De school gaat op 1 oktober 2015 operationeel zijn. Met de komst van deze basisschool is Suriname weer een basisschool rijker. Het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling heeft groen licht gegeven voor het bouwen van deze school en zullen het hele proces ondersteunen. Er is druk overleg gaande met het ministerie voor wat betreft het beleid en de spelregels, het schoolmateriaal en meubilair. 

Schoolgebouw en bijbehorende ruimten

Het schoolgebouw zal 9 lokalen bevatten, ieder van 7 x 7m. De bezetting per lokaal zal 15 tot 20 leerlingen bedragen. Verder zal er een ruimte beschikbaar zijn voor de directeur, een ruimte voor de leerkrachten, een jongenstoilet, een meisjestoilet en een toilet voor de leerkrachten. Ook zal er een ruimte beschikbaar zijn voor een magazijn en ruimte voor een mediatheek. Een gedeelte van het erf zal afgebakend worden en dienen als speeltuin met diverse speelattributen zoals een glijbaan, een schommel, een wipwap, een carrousel etc. Het resterend deel van het erf zal dienen als oefenveld voor lichamelijke opvoeding en verzamelplaats tijdens de pauzes. Het gehele perceel zal voorzien zijn van een schutting en een afsluitbare poort. Op het perceel zal er naast het schoolerf een faciliteit worden opgezet, die eventueel kan dienen als keuken inclusief eetzaal.

Leermiddelen en meubilair

Voor de normale GLO-vakken zal er een beroep gedaan worden op de overheid om te voorzien in lesmateriaal zoals boeken, stencils, visueel materiaal enz. Indien nodig zal er ook contact worden gemaakt met leveranciers uit het buitenland met name Nederland om lesmateriaal te verkrijgen. Ten aanzien van het meubilair zal per lokaal bekeken worden wat er beschikbaar is en er zal ook in het buitenland met name Nederland met particulieren en/of scholen gesproken worden hieromtrent.

Aantrekken van leerlingen

Er is een campagne op touw gezet om de school te promoten en ouders te interesseren om hun kinderen in te schrijven. Dit gebeurt bijvoorbeeld door een duidelijke omschrijving van de doelen en het leerprogramma van de school. Gezinnen uit de omliggende buurten worden gevraagd om hun kinderen in te schrijven. Er zal bekeken worden om de Islamitische lessen zodanig in te delen, dat de niet-moslim kinderen minder worden belast. Om de ouders in te lichten is er een brief opgesteld, waarin alles heel duidelijk en overzichtelijk vermeld is en er zal ook getracht worden om de mensen persoonlijk te spreken over de doelen en gezichtspunten van de school.

Adres school:
HENDRIKSTRAAT 151
MATTONSHOOP
PARAMARIBO

Contactpersonen:
BECHAN RAYMOND N.
E-mail: nisaarali@hotmail.com
Mobiel: 00 597 8501200

ALIBAHADOER NAZIR
E-mail: neorzan@hotmail.com
Mobiel: 00 597 8543352

SHAAN CREATIONS INTERNATIONAL (Nederland)
E-mail: shaannetherlands@gmail.com
Contact: contact form

Start van de school:  1 oktober 2015
Aantal leerlingen   :  240
Aantal leerkrachten: 10

AL-MANAAR-1 AL-MANAAR-2 AL-MANAAR-3 AL-MANAAR-4 AL-MANAAR-5 AL-MANAAR-CAD

%d bloggers like this: